Ewout: Op je zestiende al achter de tralies (1/2)

Ewout Genemans blijft in eigen land

RTL 5 - maandag 8 november om 20:31

© RTL
Voor de tweeluik Ewout: Op Je Zestiende Al Achter De Tralies verblijft programmamaker Ewout Genemans een week lang in een jeugdgevangenis in Spijkenisse. Hij spreekt daar met onder meer een gedetineerde die iemand neerstak en met groepsleider Kirsten.

Ewout Genemans bezocht dit seizoen al gevangenissen op Bonaire en Curaçao, maar voor de komende twee afleveringen van Ewout: Op Je Zestiende Al Achter De Tralies blijft hij gewoon in eigen land. De programmamaker zit een week in de jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse. Genemans ervaart hoe zwaar en gevaarlijk de gevangenis is en spreekt met tieners die er al op zeer jonge leeftijd terechtkwamen.

Ewout Genemans

In het eerste deel van dit tweeluik praat de presentator met de gedreven Kirsten. De groepsleider probeert haar steentje bij te dragen, maar ook zij heeft het lastig: een van de gevangenen beet onlangs in haar arm. Toch houdt ze van haar werk. Genemans spreekt ook met een gedetineerde die vastzit vanwege een steekpartij. De ruzie die eraan voorafging had te maken met rivaliserende drillrapgroepen.

Meer over