Zwaar en gevaarlijk politiewerk

Gevaarlijk: Ewout Genemans op stap met de politie van Rio de Janeiro

RTL 5 - maandag 21 juni om 20:30

© RTL
Reporter Ewout Genemans komt op de gekste plekken: dit keer loopt hij mee met de politie van Rio de Janeiro. Deze agenten hebben echt zwaar en gevaarlijk werk.

Deze aflevering is een herhaling, maar nog altijd de moeite waard als je de uitzending toen gemist hebt. In een voorstad van Rio de Janeiro loopt Ewout Genemans een paar dagen mee met de recherche. De agenten krijgen dagelijks te maken met verschrikkelijke moorden. Wat doet dat met een team en hoe lang houd je zoiets vol? Plus: hoe blijven ze zelf in leven?

Moorden in Rio de Janeiro

Het aantal moorden in Rio de Janeiro is ontzettend hoog. In 2018 werden er meer mensen dan ooit tevoren om het leven gebracht. Een op de drie inwoners van de Braziliaanse stad heeft iemand verloren door moord. Voor de politie lijkt het een bijna onmogelijke taak om het geweld te stoppen en de daders te pakken.

Ewout &

Ewout Genemans gaat in het programma Ewout & wekelijks naar een ander gebied om hier grote problemen met eigen ogen te zien. In Las Vegas ziet hij hoe daklozen onder de grond leven en bezoekt hij een jeugdgevangenis in de Verenigde Staten om te onderzoeken waarom zoveel jongeren in die omgeving op het verkeerde pad belanden.

 

Meer over