Ewout

Ewout en de terdoodveroordeelden in nieuwe uitzending Ewout:

RTL 5 - dinsdag 26 september om 20:31

© Screenshot Videoland
In Amerikaanse gevangenissen zitten momenteel zo’n 2300 terdoodveroordeelden. Ewout Genemans ontmoet in deze aflevering van Ewout een aantal van hen, spreekt met familie van hun slachtoffers en voor- en tegenstanders van deze onomkeerbare straf.

Ewout Genemans probeert in zijn reportageprogramma Ewout naar eigen zeggen thema’s te behandelen die ver weg lijken, maar dichterbij zijn dan mensen denken. Hij vindt het belangrijk dat de onderwerpen prikkelen of tot de verbeelding spreken. Eerder volgde hij al Nederlandse mannen die op zoek gaan naar ware liefde bij buitenlandse sekswerkers, bezocht hij een forensisch onderzoeksinstituut en zag hij hoe een Nederlands kickbokstalent in Thailand de ring betrad.

Ewout Genemans

In deze aflevering gaat hij naar de Verenigde Staten, waar de doodstraf nog in 27 van de 50 staten van kracht is. Momenteel wachten zo’n 2300 gevangenen op hun executie. Genemans spreekt met terdoodveroordeelden, familieleden van hun slachtoffers en voor- en tegenstanders van deze onomkeerbare straf.

Meer over