Expeditie Robinson 2011

Sascha Visser is het levende bewijs dat je het zonder uitsloverij of achterbaksheid tot de laatste vier van Expeditie Robinson kunt schoppen. Hij wist door zijn sympathieke uitstraling lange tijd onder de radar te blijven van zijn complot smedende expeditiegenoten.

 

Robinson
Sascha vindt het echter overtrokken dat een Robinson gelijkstaat aan een soort Superman of alleskunner. „Het doel is uiteindelijk winnen, en om te winnen moet je in de eerste plaats overleven.” De acteur vermoedt dat zijn sociale vaardigheden hem zo ver hebben gebracht. „Ik kan met verschillende karakters goed opschieten en probeer mensen zo veel mogelijk in hun waarde te laten.”

Complot
Sascha lag dan ook goed in de groep, totdat hij in aflevering tien het slachtoffer dreigde te worden van een complot. Niko, Tanja en Esther smeedden een plan om hem eruit te stemmen. „Ik had het niet verwacht, maar het hoort bij het spel.” Sascha klonk echter geïrriteerd toen hij Esther tijdens de eilandraad aansprak op haar aandeel. „Ik vind dat je eerlijk moet zijn en zij was dat niet. Niko biechtte het plan tenminste op. Die eerlijkheid waardeer ik.” Het inzetten van twee immuniteitsmunten behoedde Sascha voor een vroegtijdige aftocht.

Verveling
De Rotterdamse acteur stond ooit op het punt door te breken als profvoetballer bij Sparta. Het viel hem tegen dat zijn sportiviteit in de proeven niet uit de verf kwam. „De combinatie van niet eten en de hitte was zo zwaar dat ik mentaal en fysiek niet het uiterste uit mezelf kon halen ”, legt hij uit. Verveling is volgens hem de gevaarlijkste tegenstander: meedoen aan de Expeditie was voor hem vooral een strijd tegen het niets doen. „Het is een gevecht tegen de tijd: je telt de minuten. Uiteindelijk begon ik me serieus af te vragen of ik niet wat anders kon doen met mijn tijd.”

Homokroeg
De gezamenlijke expeditie ervaring heeft Sascha geen vriendschappen opgeleverd. Alhoewel? „Ik heb Patrick beloofd dat ik met hem ga bingoën in een homokroeg, en ik vrees dat hij me daar ook aan gaat houden”, grapt hij.

Reageren