Expeditie Robinson

Expeditie Robinson in het bedrijfsleven

RTL 4 - donderdag 11 november om 20:32

© RTL
Sommige goede ideeën ontstaan op een lege maag. Zo vroeg Expeditie Robinson-kandidaat Jan van Halst zich tijdens de opnames af of hij zijn eilandervaringen niet kon gebruiken voor zijn bedrijf in managementtraining. En zo gezegd, zo gedaan.

Jan van Halst, een van de sportiefste kandidaten van Expeditie Robinson 2021, liet onlangs vier teams van leidinggevenden Robinsonproeven ondergaan. Zo moesten bijvoorbeeld geboeide managers elkaar losmaken. Met elke proef was eten te verdienen, want ook op de trainingslocatie in het Gelderse dorp Zoelen was weinig voorhanden. Van Halst had er zelfs een Eilandraad. Weggestemde deelnemers moesten van team wisselen en dat leverde heftige reacties op, vertelt Van Halst in het AD. “Schuldgevoel bij het team, pijn en verdriet bij de weggestemde.” Gelukkig was tijdens het afsluitende diner alles weer koek en ei.

Winnaarseiland

Het is voor Jan van Halst zelf te hopen dat hem de eilandraad voorlopig nog even bespaard blijft. De voormalig profvoetballer mocht namelijk na het samensmeltingsdiner vertrekken naar winnaarseiland. Daar wist hij vorige week nog te winnen van Yuki Kempees. Of hem dat ook lukt van Britte Lagcher, die er sinds het winnen van de eerste individuele proef ook zit, valt nog te bezien.

 

Meer over