Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is eindelijk weer terug!

RTL 4 - zondag 29 augustus om 20:00

© Tom Cornelissen

Na bijna twee jaar afwezigheid keert Expeditie Robinson terug op de buis. Deze keer strijden de BN'ers niet op een tropisch eiland om een plaatsje in de finale, maar in Kroatië. En ze hebben het zwaar!

RTL heeft achttien BN'ers zover gekregen zich aan het Expeditie Robinson-avontuur te wagen. Onder hen Stefano Keizers, Eva van de Wijdeven, Dennis Schouten, John de Bever en Dyantha Brooks.

Niet iedereen kwam zonder kleerscheuren terug van de opnames, want tv-kok Sandra Ysbrandy raakte zwaar geblesseerd aan haar knie. Het avontuur in Kroatië leverde haar een gescheurde kruisband, beschadigde meniscus en een breuk in het onderbeen op.

Lees ook: Dit zijn alle kandidaten van Expeditie Robinson

Koud in Kroatië

De presentatoren van het programma zijn ook dit jaar weer Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver. Nicolette had het best te doen met de deelnemers van het koude Kroatië-seizoen.

"De omstandigheden voor de deelnemers waren dit jaar extreem. De eerste weken in Kroatië was het ontzettend koud. De eerste eilandraad deed ik in thermo-ondergoed. Naast honger - er valt natuurlijk geen banaan of kokosnoot te vinden op een verlaten Kroatisch eiland, hooguit een ui - moesten de deelnemers ook die gruwelijke kou trotseren”.

21ste Expeditie Robinson 

Deze nieuwe reeks van Expeditie Robinson is alweer het 21ste seizoen. Vanwege corona hebben wij vorig jaar niet kunnen genieten van de uitputtingsslag die de BN'ers met elkaar leveren. 

In 2019 werd tv-kok Hugo Kennis tot winnaar gekroond. Hij versloeg in de finale presentatrice Eva Cleven en zangeres Shary-An Nivillac.

Twee keer per week

Anders dan voorgaande jaren zal dit seizoen niet een keer per week, maar twee keer per week te zien zijn: op zondag en op donderdag.

Meer over