Expeditie Robinson

Het mysterie van de blauwe bandana's in Expeditie Robinson

RTL 4 - zondag 31 oktober om 20:00

© RTL

De overgebleven Expeditie Robinson-kandidaten dachten met een kleine groep de samensmelting te hebben gehaald, maar niets bleek minder waar. Hoe het afloopt, zien we in deze uitzending.

Net bijgekomen van een heerlijk diner vol patat, pizza en andere lekkernijen kregen de overige Expeditie Robinson-leden, waaronder Dyantha Brooks, Britte Lagcher en Dylano Holwijn, de schrik van hun leven. Niet alleen moest Jan van Halst moederziel alleen afreizen naar winnaarseiland (waar hij gezelschap krijgt van Yuki), ook werden de 'winnaars' met hun blauwe bandana afgescheiden van de 'verliezers'. Moet die laatste groep nu alsnog vrezen voor hun plek?

Blijvende herinnering

Wat het ook is, niet alleen de kandidaten, maar ook de Kroaten hebben een blijvende herinnering aan dit seizoen van Expeditie Robinson. De timmermannen van de crew hebben de inwoners van Luka, het vissersdorpje waar de makers verblijven, meegeholpen met de bouw van een speeltuin. Inclusief de gigantische draaischijven, waarop kamp Noord en kamp Zuid weken geleden rondrenden in de hoop de proef te winnen. Drieduizend inwoners heeft Luka, waarvan slechts vijftien kinderen. Die zijn maar wat gelukkig met hun nieuwe attracties, aangezien het dorp verder weinig voorzieningen voor ze heeft.

De makers zijn blij dat een van de Robinson-spellen hergebruikt wordt; zij proberen elk seizoen zo duurzaam mogelijk om te gaan met de materialen. Die zijn dan ook nooit van plastic.

Meer over