'Evenwichtige deelnemer'

De Expeditie Robinson-deelnemers staan deze week voor een lastige beslissing

RTL 4 - zondag 1 oktober om 20:02

© Videoland
Expeditie Robinson gaat verder op een eiland in Maleisië, maar wie blijft en wie valt af? Bij een tropisch eiland denken veel mensen aan warmte en zon, maar het programma is ook wel eens voor een groot deel verregend.

Het is in de geschiedenis van Expeditie Robinson wel eens voorgekomen dat de expeditie voor een groot deel verregende. In 2006 werd het programma opgenomen in de Golf van Panama. Er deden toen nog onbekende Nederlanders en Vlamingen mee. Bernadet Wieffer uit Borne was een van de deelnemers; ze werd uiteindelijk derde.

Bernadet Wieffer

In dagblad Tubantia vertelde Wieffer over het slechte weer. “De grootste ontbering vormde de regentijd en hoge vochtigheid op de bestemming. Geen dak boven je hoofd, dus vaak kletsnat. Dat slechte weer was het ergst. En ook dat het ’s avonds al heel vroeg donker werd.”

Expeditie Robinson

In deze aflevering is het te hopen dat het de deelnemers beter vergaat. Roosmarijn Wind zal in ieder geval Mark Baanders en Irene van de Laar vergezellen op afvallerseiland en ook is er post. De overgebleven kandidaten moeten het 'meest evenwichtige' expeditielid kiezen. 

Expeditie Robinson is sinds begin september 2023 elke zondag om 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland en NLZiet. 

Meer over