Expeditie Robinson

En de winnaar is...

RTL 4 - zondag 19 december om 20:01

© RTL
Live vanuit Amsterdam presenteren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels de ontknoping van dit seizoen Expeditie Robinson. Samen met de afgevallen deelnemers bekijken ze de laatste proef waaruit blijkt wie van de vier finalisten de expeditie wint: Robbert Rodenburg, Britte Lagcher, Do of Anouk Maas.

Na een kleine drie maanden afzien is bijna duidelijk wie de opvolger is van tv-kok Hugo Kennis en zich de nieuwe winnaar van Expeditie Robinson mag noemen. Tijdens de halve finale ging het aantal overgebleven expeditieleden al van zes naar vier. Yuki Kempees en Jay-jay Boske moesten afzwaaien, terwijl er voor Anouk Maas, Do, Britte Lagcher en Robbert Rodenburg een finaleplek lag te wachten. Dit selecte gezelschap wacht vanavond nog een ultieme krachtmeting.

Live-finale Expeditie Robinson

De ontknoping speelt zich niet alleen af aan de Kroatische kust. Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels presenteren live vanuit Desmet Studio's in Amsterdam de grote finale van het survivalprogramma. Ze blikken samen met alle afgevallen expeditieleden terug op een loodzwaar seizoen vol onverwachte wendingen. Ook kijkt iedereen mee met de laatste proef die gaat bewijzen wie uiteindelijk na meer dan dertig dagen overleven als winnaar uit de strijd komt.

Honger en kou

Expeditie Robinson koos vanwege de reisrestricties rond corona dit seizoen niet voor de Filipijnen maar voor Kroatië. Het leverde spectaculaire beelden op, maar de makers weten nog niet of ze terugkeren naar de Balkan. Meer dan ooit speelden de elementen de expeditieleden parten.

De eerste weken was het zo koud en regenachtig dat iedereen dik ingepakt rondliep. Ook was de voedselvoorraad op de eilanden uitermate beperkt. Ondanks de dappere pogingen van Sandra Ysbrandy om wat lekkers te koken hebben de deelnemers echt honger geleden. Al die ontberingen maken de ontknoping alleen maar extra feestelijk.

Meer over