Met verslag van Danny Ghosen

Extra uitzending Op 1 voor Beiroet

NPO 1 - vrijdag 14 augustus om 19:05

© ANP Kippa
Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen presenteren vanavond een extra aflevering van Op1. De uitzending staat volledig in het teken van de ramp in Beiroet.

Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen praten de kijker bij over de situatie in Beiroet. Na een enorme explosie in de hoofdstad van Libanon zijn duizenden mensen dakloos en is noodhulp hard nodig. Vanavond wordt er in een speciale tv-actie van Giro555 geld ingezameld.

Sigrid Kaag

Te gast is onder meer minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook schuift een aantal Libanese gasten aan die schetsen welke impact de explosie heeft op hen, hun familie en het toch al door crisis getroffen Libanon.

Danny Ghosen

Presentator Danny Ghosen, zelf Libanees, heeft in Beiroet een persoonlijk verslag gemaakt voor Op1 Beiroet en er wordt ook live met hem geschakeld.

De actievoorzitter van Giro555 komt uitleggen wat er met het opgehaalde geld wordt gedaan. Camille Michel (leider van het reddingsteam USAR) komt met enkele teamleden en een speciale reddingshond naar de studio om te praten over wat USAR in Beiroet doet.

Updates

Rond 20:40 uur en 21:35 uur geeft Op1 in twee korte bulletins updates van de tussenstanden van Giro555.

Meer over