Face/Off

Travolta en Cage ruilen van gezicht

Veronica - dinsdag 6 juli om 20:30

© Turner
Actiefilm waarin de strijd tussen terrorist Castor Troy (Nicolas Cage) en FBI-agent Sean Archer (John Travolta) centraal staat. 

Archer weet uiteindelijk Troy te pakken, maar daarbij raakt Troy wel bij in coma en dat zorgt voor een groot probleem. Hij blijkt namelijk een levensgevaarlijke bom ergens in Los Angeles te hebben verborgen.

Face/Off

Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en is bereid om tot het uiterste te gaan. Hij ondergaat zelfs een medische ingreep waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld.

Als Troy niet veel later bijkomt uit zijn coma, neemt hij de gedaante van Archer aan. Dat levert een behoorlijk vergezochte, maar wel interessante actiethriller op waarin Travolta en Cage dus elkaar spelen. Tel daar de spectaculaire actiescènes bij op en je hebt gewoon een hele goede actiefilm.

En dat is naast het zien ook te horen. Face/Off verdiende een Oscarnominatie voor beste geluidsmontage.

John Woo

Dit was voor regisseur John Woo zijn grote doorbraak in Hollywood. Hij had hiervoor al twee films in Hollywood geregisseerd: Hard Target en Broken Arrow.

Bij de echte actiefans was hij al jaren bekend om zijn spectaculaire schietfilms die hij in Hongkong regisseerde, zoals The Killer en Hard Boiled. Quentin Tarantino, een heuse Woo-fan, heeft er persoonlijk voor gezorgd dat een aantal van deze cultklassiekers ook in de VS te zien waren in de bioscopen. 
Meer over