Fallen

Denzel Washington gaat op geestenjacht in Fallen

Veronica - woensdag 1 november om 23:03

© Warner Bros
In de thriller Fallen maakt een politieman jacht op een seriemoordenaar die eigenlijk al dood had moeten zijn.

Rechercheur John Hobbes (Denzel Washington) is er getuige van: de executie van seriemoordenaar Edgar Reese (Elias Koteas).

Fallen

Nu hij dood is, is het werk eindelijk gedaan. De rust kan terugkeren in de stad. Althans, dat zou je denken. Maar het loopt in Fallen anders. Na de dood van Reese gaan de moorden door; en steeds in de stijl van de geëxecuteerde seriemoordenaar.

Als Hobbes dan ook steeds mensen het deuntje hoort fluiten dat Reese floot voor hij het loodje liet, weet hij het zeker. Reese' lichaam is misschien wel dood, zijn geest is nog springlevend. En die hopt volgens Hobbes nu van lichaam naar lichaam om door te gaan met moorden. Maar ja, hoe bewijs je dat? En hoe kom je van zo'n moordgeest af?

Denzel Washington

Om zich voor te bereiden op zijn rol in Fallen liep Denzel Washington een tijdje met rechercheurs van moordzaken mee. Zo leerde hij een luguber trucje. Veel agenten van moordzaken hebben altijd een extra paar schoenen in hun auto staan. Zijn begeleiders legden Washington uit waarom: tijdens hun werk komt het nogal eens voor dat ze bloed op hun schoenen krijgen.

Het is dus geen overbodige luxe om een paar schone stappers achter de hand te hebben.

Meer over