Fame

Iedereen wil de top halen in musicalfilm Fame

Viaplay TV - zaterdag 17 februari om 21:43

© E One Entertainment
Fame, de remake van de hitmusical uit 1980, gaat over een groep studenten van de New York Academy of Performing Arts.

Na de film uit 1980, de serie die in 1982 begon en de musical uit 1995 kwam er in 2009 nog een versie van Fame.

Fame

Het onderwerp van Fame blijft hetzelfde: het leven van een groep studenten aan de New York Academy of Performing Arts staat in het teken van muziek en dans.

Tijdens hun opleiding tot acteur, danser of musicalster maken ze van alles mee, op de opleiding en in hun privélevens. Van stukgelopen relaties tot strenge leraren. Ze dromen allemaal van één ding: de top halen.

Brave remake  

Deze versie van Fame is helaas niet meer dan een tamme remake van de veel betere klassieker uit 1980. Die versie kreeg van Amerikaanse filmkeuring een R-rating, wat inhoudt dat personen onder de 17 alleen onder begeleiding van een volwassene naar de film mochten.

Bij de remake is ervoor gekozen om de film voor een veel breder publiek geschikt te maken. Dat houdt onder andere in dat de verhaallijn over abortus is gesneuveld, het taalgebruik afgezwakt is en homoseksualiteit alleen op een subtiele manier een rol speelt.

Debbie Allen

De enige persoon die in zowel de originele film, de serie als de remake van Fame zit is actrice Debbie Allen. In de eerste twee speelde ze dansleraar Lydia Grant. In de remake heet haar personage Angela Simms.

Toch gaf Allen aan dat ze de twee personages als dezelfde persoon beschouwt. Volgens haar is Lydia getrouwd en gebruikt ze in deze remake haar tweede voornaam en de achternaam van haar man.

Meer over