Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Eddie Redmayne strijdt verder in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

NET 5 - zondag 22 oktober om 20:00

© Warner Bros
In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald nemen Newt Scamander en de jonge Perkamentus het op tegen de boze tovenaar Gellert Grindelwald.

Na acht Harry Potter-films was het nog niet gedaan met het immens populaire tovenaarsuniversum van schrijfster J.K. Rowling. In 2016 gingen fans terug in de tijd met Fantastic Beasts and Where to Find Them, een film over magischedierenexpert Newt Scamander.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In dit vervolg houdt Newt (Eddie Redmayne) zich niet alleen bezig met magische dieren. De boosaardige tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp) is ontsnapt uit de gevangenis. De nog jonge Allbus Perkamentus (Jude Law) is de enige die hem kan stoppen. Daar heeft hij wel de hulp van zijn vriend Scamander bij nodig.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zit net als zijn voorganger weer vol knap bedachte magie en mooie fabeldieren. Dat het verhaal wat aan de rommelige kant is, mag de pret niet drukken. In april 2022 verscheen de derde film in de serie: The Secrets of Dumbledore.

Johnny Depp

Johnny Depp accepteerde zijn rol in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald voordat hij het script had gelezen. Hij is naar eigen zeggen zo’n groot fan van het Harry Potter-universum dat het hem niet uitmaakte wie hij moest spelen.

Het blijft voor Depp bij één Fantastic Beasts-film. Vanwege zijn vechtscheiding van Amber Heard en beschuldigingen van huiselijk geweld was hij niet meer welkom op de set van The Secrets of Dumbledore. Dat betekent niet dat die film het zonder Grindelwald moet stellen. Mads Mikkelsen nam de rol van hem over.

Meer over