Fantastic Four

Superhelden bestrijden de misdaad

SBS 9 - donderdag 30 juli om 22:40

© 2015 Constantin Film Verleih GmbH / MKNS
Reboot van de film uit 2005, waarin een groepje jongeren een teleportatiemachine uitvindt en plots beschikt over bovennatuurlijke krachten. Onder de naam Fantastic Four bestrijden ze de misdaad.

De jonge uitvinder Reed Richards (Miles Teller) heeft een teleportatiemachine uitgevonden. Een uit de hand gelopen test met dat apparaat zorgt ervoor dat Reed en zijn vrienden Johnny (Michael B. Jordan), Sue (Kate Mara) en Ben (Jamie Bell) ineens superkrachten hebben.

Fantastic Four

De kersverse superhelden moeten de strijd aangaan met een oude vriend, maar eerlijk is eerlijk, het spektakel laat in Fantastic Four even op zich wachten. Het eerste uur wordt uitgetrokken om de personages te introduceren én de teleportatiemachine te bouwen. Het duurt even, maar het geduld wordt beloond.

Marvel

De afgelopen jaren wordt de ene Marvel-comic na de andere verfilmd en uiteraard kwam het superheldenteam Fantastic Four aan de beurt. In 2005 kwam de eerste verfilming uit.

De kritieken waren niet allemaal even positief, maar de bezoekers kwamen massaal naar de bios. Uiteindelijk verschenen er vier delen rond de superhelden. 

Nu is er dan ook nog een reboot van Fantastic Four. Het is de nieuwe trend in Hollywood: het opnieuw verfilmen van een succesvolle film, met nieuwe acteurs en deels een nieuw verhaal. Denk aan The Amazing Spider-Man uit 2012 met Andrew Garfield in plaats van Tobey Maguire. 

Meer over