Fast & Furious 8

Racen met Vin Diesel en Dwayne Johnson in Fast & Furious 8

Veronica - dinsdag 12 september om 20:25

© Universal
In deze achtste film in de The Fast & the Furious-serie geniet ouwe rot Dom van zijn rust. Tot hij zich laat overhalen om nog één klus te doen.

De 'bende' van Dom (Vin Diesel) rust al een tijdje op zijn lauweren. Dom en Letty (Michelle Rodriguez) zijn op huwelijksreis. Brian en Mia genieten van hun pensioen. De andere bendeleden leiden, verspreid over de hele wereld, hun eigen leven.

Fast & Furious 8

Lekker rustig dus, tot de mysterieuze Cipher (Charlize Theron) Dom weet overhalen om nog één klus te doen. Met zijn terugkeer naar de criminaliteit jaagt Dom zijn oude team tegen zich in het harnas.

Wie Doms ouwe makkers een beetje kent, weet dat dat niet per se een goed idee is. Dat alles ontaardt naar aloude The Fast & The Furious-traditie in een actiespektakel vol explosies, vette bolides en dingen die eigenlijk helemaal niet kunnen. Tel daar oude rotten als Jason Statham en Dwayne Johnson bij en je hebt Fast & Furious 8: spektakel gegarandeerd dus!

Paul Walker

Fast & Furious 8 is de eerste film in de serie sinds het overlijden van Paul Walker. De acteur kwam tijdens de productie van voorganger Furious 7 om bij een verkeersongeval. Wie goed oplet ziet door de film heen eerbetonen aan Walker.

Met deel 8 is de The Fast & the Furious-kous nog niet af. In de zomer van 2019 ging spin-off Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw in première. F9 ging in juli 2021 in première. Fast X verscheen afgelopen mei op het grote scherm.

Meer over