Fast & Furious 9

Vin Diesel moet het opnemen tegen zijn eigen broer in Fast & Furious 9

Veronica - dinsdag 26 september om 20:25

© Universal Pictures
Dom en zijn racecrew krijgen in Fast & Furious 9 te maken met een moorddadige groep coureurs met een link naar Doms eigen verleden.

Dom (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) willen hun actievolle leven achter zich laten om te focussen op waar het allemaal om draait in de Fast & Furious-films: familie.

John Cena

Ze willen hun zoon Brian in alle rust opvoeden. Dat lukt natuurlijk niet, want hun racecrew staat al snel weer voor de deur. Cyberterrorist Cipher (Charlize Theron), een oude bekende van de crew, is ontvoerd uit een vliegtuig. Als Dom erachter komt dat zijn vervreemde broer Jakob (John Cena) erbij betrokken is, besluit hij toch weer in actie te komen.

Uiteindelijk is het verhaal van een Fast & Furious-film natuurlijk ondergeschikt aan de snelle auto’s en grote stunts. Maar na zoveel films hebben Dom en zijn crew bijna alles al gedaan, hoe doe kan er dan nog een schepje bovenop? Nou, in Fast & Furious 9 gaan ze de ruimte in met een raketauto!

Fast & Furious 9

Het bedrijf Red Digital Cinema betaalde de makers van Fast & Furious 9 om hun smartphone Hydrogen One veel voor te laten komen in de film. Dat is op zich niks speciaal, sluikreclame wordt veel gebruikt om films de financieren. Het is wel weggegooid geld geweest voor het bedrijf in dit geval.

Fast & Furious 9 werd door de coronapandemie uitgesteld. Tegen de tijd dat de film uitkwam, werd de smartphone al niet meer gemaakt door de slechte verkoopcijfers.

Meer over