Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Dwayne Johnson en Jason Statham versus Idris Elba in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Viaplay TV - maandag 26 februari om 20:30

© Universal Pictures
In Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, een spin-off van de Fast & Furious-films, slaan de gezworen vijanden Hobbs en Shaw één keertje de handen ineen.

Als het om vette actie gaat, gaat er weinig boven de Fast & Furious-films. De succesvolle filmfranchise trekt alles uit de kast voor razend spannende achtervolgingen.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Ook de acteurs zijn geen kleine namen. Zo speelt Dwayne Johnson voormalig agent Luke Hobbs en is Jason Statham outcast Deckard Shaw. Met Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw krijgen de twee hun eigen film. Daarin leren we ook een deel van hun families kennen. Zo heeft Shaw een zus. Deze Hattie (Vanessa Kirby) helpt de voormalige vijanden in hun strijd tegen Brixton (Idris Elba), een superschurk met een levensgevaarlijk plan.

Onze helden doen er alles aan om deze tegenstander op de knieën te krijgen. Hun doldrieste strijd voert hen van de straten van Londen en Los Angeles, via het door god verlaten Tsjernobyl naar het paradijselijke Samoa, alwaar Hobbs' familie een handje komt helpen.

Kortom: brute vierwielers en vliegwerk, hechte vriendschappen, mooie vrouwen, de vetste wapens én de hardste humor.

Vin Diesel

Het verhaal van deze spin-off gaat van start na de gebeurtenissen van Fast Furious 8. Daarmee slaan de makers twee vliegen in een klap. Ze maken een avontuur met twee mannen met chemie die werkt als een trein én ze hebben in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw een opnameperiode zonder Vin Diesel.

Naar verluidt hadden Johnson en Diesel het op de set van F&F8 flink met elkaar aan de stok. Dat was ook de reden dat Johnson geen rol had in Fast & Furious 9, die in de zomer van 2021 uitkwam. 

Meer over