Faster

Dwayne Johnson is hard op zoek naar wraak in actiefilm Faster

Veronica - vrijdag 16 juni om 20:25

© 2010 CBS FILMS
Dwayne Johnson speelt in de actiefilm Faster een ex-gevangene die na het overlijden van zijn broer niets liever wil dan wraak.

Na een celstraf komt Driver (Dwayne Johnson) op vrije voeten. Het eerste wat hij doet: een moord plegen.

Faster

Sterker nog: hij laat het niet bij die ene moord. En dat terwijl hij de gevangenisdirecteur (Tom Berenger) nog wel op het hart gedrukt had dat hij zijn leven zou beteren.  

Driver heeft in Faster dan ook een goede reden voor zijn moordlust. Wraak nemen.

Hij is namelijk ooit in de cel terechtgekomen na een mislukte bankoverval. Zijn broer kwam daarbij om het leven.

Nu is hij op zoek naar de mensen die hen er destijds in hebben geluisd. Driver zal niet rusten voor ze allemaal hun verdiende loon hebben gekregen.

Dat is op zich al een fikse klus, Driver kan ook nog eens niet ongestoord zijn gang gaan. Een vijand uit het verleden heeft een huurmoordenaar op hem af gestuurd.

Ook de politie zit hem op de hielen. In de vorm van de verslaafde agent (Billy-Bob Thornton) en zijn collega Cicero (Carla Gugino).

Dwayne Johnson

Als voormalig profworstelaar kan Dwayne Johnson een aardig robbertje vechten. Toch kon hij de knokscènes in Faster niet allemaal op routine doen.

Voor het gevecht in de toiletruimte van de nachtclub ging hij twee dagen in training. In die tijd maakte hij zich '52 Blocks' eigen, een vechtstijl die zijn oorsprong vindt in gevangenissen aan de Amerikaanse westkust.

Meer over