Johnny Depp beleeft een psychedelische roadtrip in Fear and Loathing in Las Vegas

23 december 2022 08:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© RCV Film Distribution.
Een wereldvreemde journalist gaat in de film Fear and Loathing in Las Vegas samen met zijn psychopatische advocaat naar Las Vegas met een kofferbak vol met drugs.

Toen Fear and Loathing in Las Vegas in 1998 uitkwam waren de reacties erg gemixt. Financieel was de film in eerste instantie ook geen succes.

Fear and Loathing in Las Vegas

Ondertussen is Fear and Loathing in Las Vegas uitgegroeid tot een echte cultklassieker. Het wordt gezien als een van de beste films over drugs.
De film gaat over een wereldvreemde journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn zo mogelijk nog vreemdere advocaat (Benicio Del Toro). Ze zetten koers naar Las Vegas voor een artikel over een motorrace door de woestijn.

Daarbij worden ze bijgestaan door een kofferbak vol met drugs en drank. Het duurt daardoor natuurlijk niet lang voordat de roadtrip volledig uit de hand loopt.

Johnny Depp

De film is zelf ook bijna een psychedelische trip. Het heeft daar ook alle ingrediënten voor in huis.

Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hunter S. Thomspon, dat vaak als onverfilmbaar werd gezien, maar regisseur Terry Gilliam deinsde daar niet voor terug.

Met zijn absurdistische en surrealistische stijl past het perfect in het straatje van de voormalig Monty Python-animator.
Johnny Depp en Benicio Del Toro stonden al bekend om hun vertolkingen van bizarre personages en zijn hier in topvorm. Dit alles maakt Fear and Loathing in Las Vegas tot een surrealistische cocktail. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar op zijn minst uniek.

Meer over