Fearless

Jet Li staat zijn mannetje

SBS 9 - donderdag 6 augustus om 23:10

© http://info.sky.de/
Biografie over martialartsmeester Huo Yuanjia, oprichter en spirituele goeroe van de Chin Woo Athletic Association.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Het waargebeurde verhaal over de vader van Huo Yuanjia (Jet Li), een meester in de Oosterse vechtkunsten. Huo junior treedt in zijn voetsporen, maar door een persoonlijke tragedie verdwijnt hij jarenlang uit beeld.

Fearless

Niemand weet of Huo überhaupt nog leeft. Tot hij onaangekondigd verschijnt op een prestigieus internationaal vechtsporttoernooi. Hij neemt het op tegen respectievelijk een Britse bokser, een Spaanse zwaardvechter, een Belgische soldaat en een Japanse krijgskunstenaar. Wat er tijdens dat toernooi in 1910 is gebeurd is zal in China nooit worden vergeten.

De grote drie van de Qing dynastie

Met zijn optreden in Fearless heeft martialarts-ster Jet Li nu de drie belangrijkste martialartspersonen binnen de geschiedenis van de Qing dynastie (1645-1911) gespeeld. Dit waren: Fong Sai Yuk (achttiende eeuw), Huo Yanji (1868-1910) en Wong Fei Hun (1847-1924).

Woo-Ping Yen

Wanneer je het hebt over spectaculaire gechoreografeerde martialarts-scènes, dan kom je al snel terecht bij Woo-Ping Yen. Zo werkte hij naast Jet Li ook samen met Jackie Chan, Sammo Hung en Donnie Yen. Zijn werk werd ook opgemerkt door Hollywood. Zo heeft hij meegewerkt aan Tarantino's Kill Bill-films en ook de vechtscènes in de Matrix-films zijn van zijn hand. 

Meer over