Ferris Bueller's Day Off

Een dagje spijbelen met Matthew Broderick

Paramount - woensdag 27 juli om 20:29

© Paramount Network
Een heerlijke eightiesklassieker over misschien wel het avontuurlijkste dagje spijbelen ooit.

Soms heb je gewoon echt geen zin om naar school te gaan. Dan kun je jezelf met tegenzin toch naar de les slepen, maar je kunt natuurlijk ook lekker een dagje spijbelen.

Ferris Bueller's Day Off

Dat laatste is precies wat Ferris (Matthew Broderick) van plan is: hij is toe aan een dagje vrij. Met zijn eindexamens voor de deur is een beetje ontspanning van harte welkom. Dus laat Ferris zijn ouders denken dat hij ziek is. Daarna haalt hij zijn vriendinnetje Sloan (Mia Sara) en zijn beste vriend Cameron (Alan Ruck) over hetzelfde te doen.

In plaats van dat ze netjes in bed blijven, gaan ze in Ferris Bueller's Day Off samen een dagje naar Chicago. Komen ze daarmee weg? Dat is nog maar de vraag. Schoolhoofd Rooney (Jeffrey Jones) is Ferris' gespijbel meer dan zat en hij doet er alles aan om hem in de kraag te vatten.

Matthew Broderick

Na het succes van Ferris Bueller's Day Off gingen er jarenlang geruchten dat er een vervolg zou komen. Die film zou zich moeten afspelen tijdens Ferris' studietijd of misschien zelfs wel daarna. Voor Matthew Broderick hoefde dat allemaal niet zo nodig. Hij vond dat de film prima op zichzelf kon staan. Volgens de acteur gaat Ferris Bueller's Day Off over een tijd en een plek waar iedereen wel eens naar terugverlangt. Zoiets universeels heeft geen vervolg nodig.

Meer over