Ferry

De tv-première van de Undercover-film Ferry

Eén - zondag 16 januari om 21:05

© Netflix
Heb je nog geen genoeg gehad van Undercover? Dan is dit je geluksdag. De Vlaamse zender Eén zendt namelijk Ferry uit, de prequel van de populaire Netflix-serie Undercover.

De film Ferry draait zoals de naam al zegt om Frank Lammers karakter Ferry. De Brabantse Ferry Bouman woont in Amsterdam en werkt voor hasjkoning Brink (Huub Stapel). Brink is een vaderfiguur voor Ferry. Hun relatie komt onder druk te staan als Brinks zoon bij een overval zwaargewond raakt. 

Ferry

Ferry moet uitzoeken wie er achter deze laffe daad zit. De sporen die hij vindt, leiden hem naar een Belgische camping.

Ferry gaat daar de confrontatie aan met een stel rivaliserende bendeleden. En met zijn zus Claudia (Monic Hendrickx) die hij een tijd geleden uit het oog is verloren.

Zijn ontmoeting met Daniëlle van Marken (Elise Schaap) zorgt in Ferry voor een lichtpuntje. Zij en Ferry beginnen een relatie.

Frank Lammers

De Netflixserie Undercover was meteen een hit. Vooral Frank Lammers als Ferry Bouman is zeer geliefd bij de fans.

Met zijn Brabantse accent, zijn doorleefde kop en gewelddadige karakter staat hij symbool voor de xtc-drugsbaron van het zuiden. Fans waren dan ook teleurgesteld dat Ferry nauwelijks voorkwam in het tweede seizoen van de serie. Met deze prequel hopen de makers dat een beetje goed te maken.

Sinds vorige week kunnen de liefhebbers ook genieten van alle afleveringen van het derde seizoen Undercover. Hierin spelen Ferry en Daniëlle weer een prominente rol.

De film Ferry is vanavond om 21:05 uur te zien op de Belgische zender Eén.

Meer over