Feyenoord - Ajax

29 Januari 2012 00:01 | kijktips | Door Televizier

Het is weer tijd voor dé voetbalklassieker: Feyenoord ontvangt Ajax. De laatste keer dat de Rotterdammers thuis wonnen, was in februari 2006. Gaat Feyenoord eindelijk weer eens zegevieren?

Waar Ajax zich seizoenen achtereen superieur voelde ten aanzien van de Rotterdamse aartsrivaal, zijn de kaarten dit voetbaljaar anders geschud. Feyenoord zit Ajax op de rang lijst op de hielen en het duel eerder dit seizoen in de ArenA eindigde in 1-1. Dat duel had Feyenoord, gezien het sterke spel, eigenlijk moeten winnen.

Dan moet het voor de Rotterdammers maar in De Kuip gebeuren. Klassiekers zijn daar nooit saai. De grootste zege van Feyenoord stamt uit 1964 toen het Ajax met 9-4 versloeg. Ajaxkeeper Bertus Hoogerman gaf als excuus dat hij per ongeluk de contactlenzen van zijn vrouw had ingedaan. Anderzijds werd het in oktober 2006 nog 0-4. Feyenoord werd toen getraind door Erwin Koeman. We kunnen ons niet voor stellen dat zijn broer Ronald, Feyenoords huidige trainer, ook zo’n zeperd aan de broek krijgt.

Meer over