Fifty Shades of Grey

Liefde in de speelkamer van Christian Grey

NET 5 - donderdag 5 mei om 20:30

Fifty Shades of Grey is de verfilming van de gelijknamige bestseller van E. L. James. De erotische film gaat over de net afgestudeerde Anastasia Steele en miljardair Christian Grey.

Als haar huisgenote ziek is, gaat Anastasia (Dakota Johnson) in haar plaats naar een interview voor de schoolkrant. Ze valt letterlijk met de deur in huis en worstelt zich door het interview met Christian Grey (Jamie Dornan). Grey is een succesvolle zakenman en CEO van Grey Enterprises.

Fifty Shades of Grey

Grey is geïntrigeerd door de onschuldige Ana. Hij bezoekt Ana op haar werk en nodigt haar uit om samen koffie te drinken. Ze worden steeds intiemer met elkaar en dan onthult Christian zijn onconventionele hobby.

Christian heeft alleen relaties die draaien om sadomasochisme (sm) en waar duidelijke regels worden vastgesteld in een contract. Ana is echter op zoek naar een romantische relatie. Kunnen ze een compromis sluiten? Je ziet het in Fifty Shades of Grey.

Vervolg

Er zitten nogal wat pikante scènes in Fifty Shades of Grey. De filmmakers wilden dat Dakota Johnson en Jamie Dornan zich bij het opnemen op hun gemak zouden voelen. 

Daarom filmden ze die scènes als laatste. De hoofdrolspelers kenden elkaar toen al goed genoeg voor de intieme stukjes van de film.

Bovendien gebruikte de crew op afstand bestuurbare camera's. Daardoor waren er nooit meer mensen op de set dan nodig. Dat maakt het toch net ietsje minder ongemakkelijk.

Na Fifty Shades of Grey werden ook de andere twee delen uit de trilogie van E.L. James verfilmd. Fifty Shades Darker verscheen in 2017. Een jaar later was Fifty Shades Freed in de bioscoop te zien.

Meer over