Fight or flight

Sahil Amar Aïssa waagt zich aan een gevaarlijke tocht in Fight or Flight

NPO 3 - dinsdag 2 mei om 22:20

© BNNVARA
Duizenden migranten trekken jaarlijks de grens tussen Colombia en Panama over. Einddoel: De VS. De migranten hebben allen hun reden om de gevaarlijke tocht te wagen. Sahil Amar Aïssa gaat in deze slotaflevering van Fight or Flight met hen mee.

In eerdere aflevering van Fight or Flight sprak presentator Sahil Amar Aïssa steeds meerdere mensen uit hetzelfde land. Sommigen van hen waren naar Nederland gevlucht, andere waren in hun eigen land achtergebleven.

Fight or Flight

In deze slotaflevering pakt hij het anders aan. Aïssa is in Daríen, een streek in het grensgebied van Colombia en Panama. Ieder jaar wagen hier duizenden migranten de gevaarlijke oversteek door de moerassen en oerwouden van het gebied, waar helemaal geen wegen lopen. Hun einddoel: de Verenigde Staten.

Gevaarlijke tocht

Twee op de tien mensen overleeft de reis niet. Aïssa reist met een grote groep migranten mee en hoort hun persoonlijke verhalen. Ze vertellen over waar ze vandaan komen, waarom ze naar Amerika willen en de ontberingen die ze onderweg moeten doorstaan.

Meer over