Fight or flight

Sahil Amar Aïssa van start met nieuwe documentaireserie Fight or Flight

NPO 3 - dinsdag 28 maart om 22:04

© BNNVARA
In de serie Fight or Flight haalt presentator Sahil Amar Aïssa steeds twee verhalen op van mensen uit hetzelfde land. Deze start is dat Irak. Aelef en Achraf vluchtten naar Nederland. Neef Aziz bleef achter in het kapotgeschoten Mosoel.

Fight or Flight is het eerste programma dat presentator Sahil Amar Aïssa zelf voor BNNVARA ontwikkelde. Met zijn programma's wil hij mensen graag meer bewust maken.

Fight or Flight

In deze zesdelige serie haalt hij steeds twee verhalen op van mensen uit hetzelfde land. Waarom besluit de een te blijven en de ander te vluchten? In deze eerste aflevering spreekt hij met Aelef en Achraf. Acht jaar geleden vluchtten zij met hun familie vanuit Irak naar Nederland. Ze voelen zich nu veilig. Hun neef Aziz is achtergebleven in Irak. Met zijn camera maakt hij beelden van de kapotgeschoten stad en de achterblijvers. Die gaan het internet over. "Mijn camera is mijn wapen", zegt Aziz. "Je kunt er mensen mee overtuigen en op andere gedachten brengen door te laten zien hoe het echt is.”

Meer over