Film: Asterix en de Olympische Spelen

Het zijn prachtige woordspelingen, de namen van de groep Galliërs rondom Asterix en Obelix. Enkele voorbeelden: de smid Hoefnix, de visboer Kostunrix en natuurlijk de oude baas Nestorix.

Samen met Asterix, Obelix en het kleine hondje Idéfix zijn zij te zien in de derde liveaction-film over het Franse dorpje dat dapper stand houdt tegen Caesar en zijn Romeinen: Asterix aux Jeux Olympiques.

Geen straf
Echte topfilms zullen het nooit worden: de stripboeken zijn zo strippy geschreven en getekend dat het onmogelijk is om er een perfecte speelfilm van te maken. Daarvan getuigt ook het feit dat Brutus voor het vertelgemak maar even is gebombardeerd tot zoon van Caesar.

Toch is de film geen straf om naar te kijken. Een groot aantal cameo's (bekende acteurs die een klein rolletje als zichzelf spelen) is aan het script toegevoegd.

Michael Schumacher
Zo is basketballer Tony Parker, spelend voor de San Antonio Spurs in de Amerikaanse competitie NBA, in de film te zien. Ook tennisster Amélie Mauresmo en voetballer Zinédine Zidane spelen een rolletje. De leukste cameo is echter Asterix' tegenstander in een wagenrace: Michael Schumacher.

Gérard Depardieu, die weer de rol van de tonnetjeronde Obelix op zich neemt, liet zich pas geleden ook al ontvallen dat er een vierde film gaat komen: Asterix en de Britten. Nog maar 30 te gaan; er zijn immers 34 Asterix-stripboeken gemaakt.

Reageren