Spider-Man: Homecoming

Tom Holland slingert aan zijn web

BBC 1 - dinsdag 14 december om 23:35

Eerst was het Tobey Maguire, toen kwam Andrew Garfield. En nu speelt Tom Holland Spider-Man.

Eens in de zoveel tijd kruipt een nieuwe acteur in het strakke pakje van Spider-Man. Als dat gebeurt, begint het verhaal weer bij het begin: het moment dat Peter Parker door de beet van een radioactieve spin verandert in Spider-Man.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming gaat ervan uit dat de kijker die ontstaansgeschiedenis nu wel kent. De film pakt het verhaal van Peter Parker (Tom Holland) op na zijn ontmoeting met Iron Man en de andere Avengers in Captain America: Civil War.

Peter wil niets liever dan een volwaardige superheld zijn, maar volgens Iron Man (Robert Downey Jr.) is hij nog lang niet klaar voor het echte werk.

In zijn pogingen het tegendeel te bewijzen, maakt de overijverige Spider-Man er – zoals het een puber betaamt – meer dan eens een zootje van.

Als hij de gevaarlijke Vulture (Michael Keaton) wil verslaan, moet Peter van zijn fouten leren en volwassen worden. En snel ook.

Tom Holland

Voor Tom Holland was Spider-Man spelen een droom die uitkwam. Tijdens de promotie van de film How I Live Now (2013) vroeg een journalist hem wat voor rol hij daarna zou willen spelen.

Holland zei dat een film die actie en humor met elkaar zou combineren hem het ideale project leek. Op de vraag of hij ooit een superheld zou willen spelen, antwoordde de acteur:

“Misschien Spider-Man, over een jaar of tien. In de reboot van de reboot, als ze dat ooit gaan doen.” Hij hoefde geen tien jaar te wachten, Spider-Man: Homecoming verscheen in 2017.

Meer over