Bride Flight

Waldemar Torenstra vertrekt naar Nieuw-Zeeland

NPO 3 - vrijdag 17 december om 00:21

© http://www.presse.eotv.de
In Bride Flight emigreren drie jonge Nederlandse vrouwen naar Nieuw-Zeeland. Onderweg ontmoeten ze hun charmante landgenoot Frank.

In 1953 vliegen Marjorie (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders) een nieuwe toekomst tegemoet in Nieuw-Zeeland.

Bride Flight

Het vliegtuig zit vol (zwangere) Nederlandse vrouwen, die onderweg zijn naar hun verloofdes; de vlucht wordt ook wel de ‘Bruidsvlucht’ genoemd. Het trio maakt onderweg kennis met de jonge Frank (Waldemar Torenstra). Die heeft plannen om in Nieuw-Zeeland als wijnboer zijn fortuin te maken.

Frank is anders dan hun Nederlandse verloofdes, een vrij man, en dat maakt hem aantrekkelijk. In de jaren die volgen, blijven de levens van deze vier personages elkaar kruisen.

Bride Flight is een groots opgezet, meeslepend melodrama van Ben Sombogaart, die ook De tweeling regisseerde. Net als in die film schakelt Sombogaart heen en weer in de tijd.

Rutger Hauer

Daardoor zijn de personages in verschillende levensfases te zien. Zo speelt Willeke van Ammelrooy de oude Esther en is Rutger Hauer te zien als de oude Frank.

Voor Rutger Hauer betekende Bride Flight een terugkeer op Nederlandse bodem. Het was zijn eerste Nederlandse film sinds Spetters uit 1980.

Meer over