The Sisters Brothers

Joaquin Phoenix te paard

CANV - vrijdag 17 december om 21:20

© https://guidatv.sky.it
In de western The Sisters Brothers gaan de moordende gebroeders Sisters achter een goudzoeker aan.

De western is zo’n beetje het meest Amerikaanse filmgenre dat er bestaat. In die zin is het verrassend dat de Franse regisseur Jacques Audiard (Dheepan, Un prophèteDe rouille et d’os) zich eraan waagt met The Sisters Brothers.

The Sisters Brothers

De film speelt zich af in het Oregon van rond 1850, wanneer de goudkoorts op zijn hoogtepunt is. Broers Eli (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) werken als huurmoordenaar, hun opdrachten krijgen ze van The Commodore (Rutger Hauer).

Hij stuurt hen eropuit om goudzoeker Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) te vermoorden. Die zou van hem gestolen hebben.

Tijdens de klus, waarbij ook premiejager John Morris (Jake Gyllenhaal) een rol speelt, blijkt het allemaal net even anders te liggen. Bovendien weet Eli niet goed of hij dit werk wel wil blijven doen.

Die twijfel en de sterke cast geven deze bij vlagen gewelddadige western net dat beetje extra.

John C. Reilly

John C. Reilly speelt niet alleen een van de hoofdrollen in The Sisters Brothers, hij produceerde de film ook.

Daar trok hij behoorlijk wat tijd voor uit. Al in 2011 kocht hij de filmrechten van het gelijknamige boek van Patrick DeWitt.

Die lange aanloop leek zijn vruchten af te werpen. Bij de wereldpremière op het filmfestival van Venetië won regisseur Jacques Audiard de Zilveren Leeuw.

Ook kreeg de film positieve recensies. Toch flopte The Sisters Brothers: wereldwijd bracht de film net 13 miljoen dollar op.

Meer over