Death at a Funeral

Laat Chris Rock je begrafenis maar regelen

Spike - donderdag 21 oktober om 20:30

© http://info.sky.de/
In Death at a Funeral eindigt een uitvaart in complete chaos. Wat een waardig afscheid had moeten zijn, loopt volledig uit de hand.

Broers Aaron en Ryan komen in Death at a Funeral samen om de begrafenis van hun vader te regelen. Ze nodigen hun hele familie uit.

Death at a Funeral

Logisch zou je denken, iedereen moet afscheid kunnen nemen. Puntje is alleen dat de familie van Aaron (Chris Rock) en Ryan (Martin Lawrence) een soort lopend rariteitenkabinet is.

Dikke kans dat een van die zonderlinge types de uitvaart gaat verstoren. En dat is dan ook precies wat er in Death at a Funeral gebeurt. 

Dat de uitvaartondernemer op de ochtend van de begrafenis de verkeerde kist heeft afgeleverd is ook al niet zo handig. Geen idee wie die man in die kist is, maar het is niet de vader van Ryan en Aaron.

Tel daar bij op: ruziënde familieleden, een drugsgebruikende neef en een dwerg (Peter Dinklage) die de boel probeert te chantere en je hebt een begrafenis om nooit te vergeten.

Remake

Death At a Funeral is een remake van de gelijknamige Engelse film. Het origineel stamt uit 2007.

Regisseur Neil LaBute kon voor de remake beschikken over een heuse sterrencast. Naast Chris Rock, Peter Dinklage en Martin Lawrence maken grote namen als Danny Glover, Zoe Saldana, Tracy Morgan en Kevin Hart hun opwachting.

Peter Dinklage speelt de rol die hij in het origineel uit 2007 ook al speelde.

Meer over