Dik Trom

Dik Trom is het dikste jongetje van het dorp

Com. Centr. - zondag 26 september om 20:04

© Bindinc
Het gaat niet om de buitenkant, maar om het innerlijk. Dat vindt de vader van Dik Trom. In de film worstelt het zwaarlijvige gezin Trom met de schoonheidsidealen van het dorp.

Dik Trom is een zwaarlijvige, maar opgewekte jongen die samen met zijn ouders in het gezellige Dikkedam woont.

Dik Trom

Als het gezin naar Dunhoven verhuist om een restaurant te openen, verandert hun leven. De ronde buiken van de Trom vallen nogal op in het prestatiegerichte dorpje.

In Dik Trom proberen pa en ma Trom (Marcel Musters en Eva van der gucht) het restaurant succesvol te maken. Ondertussen verliest zoonlief Dik (Michael Nierse) zijn hart aan Lieve (Fiona Livingston), het mooiste meisje van het dorp.

Geen boekverfilming

Hoewel de hoofdpersoon is gebaseerd op de populaire kinderboekenserie van C.Joh. Kievit, is Dik Trom geen verfilming van een van de boeken. De Dik Trom in deze film heeft weinig gemeen met de hoofdpersoon uit de boekenreeks.

Zo woont Dik in het boek in het bestaande Hoofddorp, in plaats van het fictieve Dikkedam. Daarnaast legt regisseur Arne Toonen in deze moderne versie van het verhaal ook meer nadruk op moderne thema’s als overgewicht.

Meer over