Dwaalspoor

Raymond Thiry zoekt zijn kleindochter in Dwaalspoor

NPO 3 - zondag 26 september om 20:20

© MAX
Een gepensioneerd rechercheur gaat op eigen houtje op zoek naar zijn verdwenen kleindochter.

Onder extreme omstandigheden reageren mensen soms anders dan je van ze verwacht, en anders dan ze van zichzelf verwachten.

Dwaalspoor

Dat geldt ook voor de gepensioneerde rechercheur Ron (Raymond Thiry), hoofdpersoon in deze Telefilm. Hij weet heus wel dat hij zich niet met het werk van zijn oud-collega’s moet bemoeien, maar als zijn kleindochter Lisette verdwijnt, kan hij het niet laten.

Omdat hij het eens is met zijn zoon (Tim Haars) en schoondochter (Anniek Pheifer) dat de politie te weinig doet, begint Ron zijn eigen onderzoek.

Het gaat om het leven van zijn kleindochter, dus Ron voelt zich niet meer gebonden aan de wetten en regels waar hij zich jarenlang netjes aan heeft gehouden. Gaandeweg beseft hij dat die regels er niet voor niets zijn.

Dwaalspoor is een degelijke, wat voorspelbare thriller. Dankzij de prima regie en hoofdrolspeler Thiry blijft die toch boeien.

Boris Paval Conen

Voor regisseur Boris Paval Conen is Dwaalspoor niet zomaar een spannende thriller over een verdwenen pubermeisje. Het gaat hem deels om de wanhoop van de familie en hoe Ron daarop reageert:

"Als het gaat om het leven van je kind, kun je dan lijdzaam afwachten? Of ben je verplicht aan je naasten om alles op alles te zetten voordat het te laat is?"

Maar dat is niet alles. Het is voor hem ook een persoonlijke film:

"Ik ben zelf vader van twee puberdochters. Hoe ver zou ik gaan om hen te beschermen of ze te wreken als hen iets overkomt?"

Meer over