Hellboy

Kan David Harbour de wereld redden?

RTL 7 - donderdag 4 november om 20:29

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
Hellboy, half mens en half demoon, moet in de film Hellboy zorgen dat The Blood Queen de wereld niet kan vernietigen.

Hellboy is een reboot van Hellboy uit 2004 en Hellboy II: The Golden Army 2008. Bij beide films zat Guillermo del Toro op de regisseursstoel en beide keren speelt Ron Perlman de titelrol.

Hellboy

Met zo'n voorland moeten regisseur Neil Marshall en hoofdrolspeler David Harbour (vooral bekend als Jim Hopper in Stranger things) van goeden huize komen om deze reboot te laten slagen. Dat lukt maar deels.

Hellboy is een vermakelijke film, maar ook niet meer dan dat. Het verhaal: ergens in de duistere middeleeuwen wordt een gevaarlijke tovenares in mootjes gehakt en begraven om te zorgen dat ze geen onheil meer kan aanrichten. 

Honderden jaren later lukt het haar (Milla Jovovich) om uit het graf op te staan en heeft ze snode plannen. De enige die dat kan voorkomen is, je raadt het al, een grote knalrode mopperkont die luistert naar de naam Hellboy.

David Harbour

Voor zijn vertolking van Hellboy haalde David Harbour inspiratie bij zijn voorganger. Toch speelt hij het personage anders dan Ron Perlman dat deed.

Volgens Harbour komt dat om zijn versie van Hellboy jonger is: "Hij is jonger en harder, en hij worstelt heel erg met de vraag of hij goed of slecht is."

Meer over