Teun Luijckx doet geen aangifte

24 september 2021 11:16 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© Publicity Company
Innovatieve Telefilm over (de reactie op) antihomogeweld in een christelijke gemeenschap.

Op een avond worden in een christelijk dorp twee mannen in elkaar geslagen. Was het antihomogeweld? En waarom doen Rick en Marc geen aangifte?

Alles van waarde

Rechercheur Narin (Sinem Kavus) onderzoekt de zaak, maar komt nauwelijks verder. De slachtoffers laten weinig los, en ook de rest van het dorp is niet bepaald toeschietelijk.

Regisseur Stanley Kolk voegt daar in de Telefilm Alles van waarde een extra laag aan toe. Hij laat Marcs zus Esther een documentaire – met gefictionaliseerde elementen – maken over het voorval.

Op die manier laat Kolk de beweegredenen van de personages zien vanuit henzelf, maar ook vanuit de acteurs die hen tijdens de repetities voor de film-in-de-film spelen.

Zo hoopt Esther niet alleen te begrijpen waarom het is gelopen zoals het is gelopen. Het is voor haar ook een manier om het verhaal van haar broer een hoopvol einde te geven.

Teun Luijckx

In de gefictionaliseerde delen van de documentaire-in-de-film in Alles van waarde komen een aantal bekende gezichten voorbij. Zo speelt Teun Luijckx slachtoffer Marc.

Julia Akkermans is te zien als zijn vrouw Christy. Patrick Stoof en Carly Wijs spelen Marcs ouders en Lisa Smit speelt documentairemaker Esther.

Meer over