Annabelle

Mia, John en de doodenge pop

SBS 9 - zondag 10 oktober om 23:20

Het was een goedbedoeld verjaardagscadeau, maar zo pakt het niet uit. De pop die Mia van haar man John krijgt, blijkt doodeng en levensgevaarlijk.

John is op zoek naar een verjaardagscadeau voor zijn zwangere vrouw Mia. In een winkel vindt hij een antieke porseleinen pop.

Annabelle

Perfect! Mia is dol op zulke poppen. Dat Annabelle er behoorlijk creepy uitziet doet er niet toe. Ze zal prachtig in Mia's collectie passen.

Of toch niet? Niet lang nadat John en Mia de pop in huis hebben gehaald, beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Het begint al goed: een stel satanisten valt hun buren aan en richt het vizier daarna op John en Mia. Gelukkig komt de politie op tijd tussenbeide.

Vanaf dat moment voelen ze zich niet meer veilig in hun huis. Zeker niet als blijkt dat de satanisten het op Mia's ongeboren kindje voorzien hadden.

Spinoff

Tijd om te verhuizen dus, en die doodenge pop gaat mooi niet mee. Mia gooit Annabelle bij het vuilnis.

Als Mia in hun nieuwe huis de verhuisdozen uitpakt, krijgt ze de schrik van haar leven: Annabelle is toch meeverhuisd. Blijkbaar heeft de porseleinen pop een sterke eigen wil.

Annabelle is een spin-off van de horrorfilm The Conjuring uit 2013. Het verhaal is gebaseerd op een zaak die de spokenjagers uit die film in de jaren 70 onderzochten.

De film deed het goed bij het bioscooppubliek. Wereldwijd bracht Annabelle dik 250 miljoen dollar in het laatje.

Geld zat om een vervolg mee te maken. In 2017 verscheen Annabelle: Creation. Eind juni 2019 ging Annabelle Comes Home in première.

Meer over