Gone Baby Gone

Ben Affleck regisseert zijn broertje Casey in Gone Baby Gone

Viaplay TV - dinsdag 12 oktober om 20:30

In Gone Baby Gone gaan Casey Affleck en Michelle Monaghan op zoek naar het vermiste meisje Amanda.

Acteur Ben Affleck blinkt de afgelopen jaren steeds vaker uit als allesbepalende man áchter de camera: regisseur. Gone Baby Gone is zijn regiedebuut.

Gone Baby Gone

Affleck was niet alleen maar de regisseur van Gone Baby Gone. Hij schreef hij ook mee aan het scenario, naar een roman van Dennis Lehane.

Voor de hoofdrol castte hij zijn jongere broer Casey Affleck. Het eindresultaat is een ijzersterke, meeslepende en beklemmende misdaadfilm.

Op een dag verdwijnt de vierjarige Amanda McReady spoorloos. De politie tast in het duister, dus schakelt haar familie privédetectives Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angie Gennaro (Michelle Monaghan) in.

Zij beginnen hun zoektocht in de grimmige wijk van Boston waar Amanda voor het laatst gezien is.

Ben Affleck

In Groot-Brittannië zou Gone Baby Gone op 28 december 2007 in première gaan. De distributeur stelde de release uiteindelijk een halfjaar uit.

De reden: de vermissing van Amanda in de film leek erg veel op een recente verdwijningszaak. Op 3 mei van dat jaar verdween de toen driejarige Madeleine McCann.

Zijn overstap naar regisseren legde acteur Ben Affleck geen windeieren. Gone Baby Gone deed het goed bij pers en publiek.

Ook opvolger The Town kreeg goed recensies. Zijn voorlopige hoogtepunt als regisseur beleefde Affleck met zijn derde film.

Argo won drie Oscars, waaronder die voor beste film. Affleck zelf kreeg de Golden Globe voor beste regisseur.

Meer over