Shoot 'Em Up

Clive Owen redt een baby

Veronica - woensdag 29 september om 23:20

© https://discovery.app.box.com/
Een man probeert een zwangere vrouw te redden van de man die haar neer wil schieten. Dat lukt niet, maar hij weet wel haar ongeboren kind te redden.

Mr. Smith (Clive Owen) zit in Shoot ‘Em Up rustig op de bus te wachten. Dan komt er een zwangere vrouw langs gerend, met een groep gewapende mannen op haar hielen. Smith aarzelt niet en doet wat hij kan om de vrouw te redden.

Shoot 'Em Up

Daarna helpt hij ook nog even snel bij de bevalling, terwijl het vuurgevecht nog in volle gang is. Hoewel de baby het overleeft, sterft de vrouw. Er zit voor Smith niets anders op dan voor het kind te zorgen.

Dat hoeft hij niet in zijn eentje te doen: prostituee Donna steekt een handje toe. Dat komt goed uit, want zij kan het kind borstvoeding geven. 

De moeder van het kind mag dan wel dood zijn, dat betekent niet dat haar moordenaars het opgeven. Met andere woorden: ze zitten achter de baby aan. 

Waarom? Dat moeten Smith en Donna in Shoot 'Em Up zien uit te vinden.

Clive Owen

Het eerste wapen dat Clive Owen in Shoot ‘Em Up gebruikt is een Walther PPK, het pistool dat James Bond gebruikt. Het exemplaar dat Owen in handen heeft werkt niet en hij noemt het schietijzer 'a piece of crap'.

Dat is een inside joke die de draak steekt met de James Bondfilms. Clive Owen was een tijdlang in beeld om Pierce Brosnan op te volgen als 007, maar die rol ging uiteindelijk naar Daniel Craig.

Meer over