The Lookout

Een eenvoudig klusje voor Joseph Gordon-Levitt

Spike - vrijdag 31 december om 20:29

Op de uitkijk staan bij een bankroof, hoe moeilijk kan dat zijn?

De veelbelovende jonge ijshockeyer Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) loopt een hersenbeschadiging op bij een auto-ongeluk. Zijn ijshockeycarrière komt hierdoor abrupt ten einde. Na een tijdje werkloos te zijn geweest, gaat hij aan de slag als conciërge bij een bank.

The Lookout

Op een dag loopt hij daar zijn oud-klasgenoot Gary (Matthew Goode) tegen het lijf. Gary stelt voor om de bank te beroven. Als Chris, die de bank goed kent, op de uitkijk staat moet dat toch een fluitje van een cent zijn zou je zeggen...

Joseph Gordon-Levitt

Gordon-Levitt speelt in deze film een man met hersenbeschadiging. Ter voorbereiding sliep Joseph Gordon-Levitt weinig en werkte hij hard in de sportschool. Dit moest ervoor zorgen dat hij er tijdens het filmen extra gedesoriënteerd uit zou zien. Hij raakte ook bevriend met mensen die hersenletsel hadden opgeloten. Tot slot las hij het boek The Man with a Shattered World: The History of a Brain Wound.

Chris Pratt

Er is in Hollywood ook al een acteur die Chris Pratt heet. Grappig feit: deze Pratt deed auditie voor deze rol, die zijn eigen naam draagt. Pratt werd helaas niet teruggevraagd voor een tweede auditie.

Meer over