Taken 3

Heeft Liam Neeson zijn vrouw vermoord?

RTL 7 - dinsdag 26 oktober om 20:29

© Independent Films Bv.
In Taken 3 stort het leven van gepensioneerd CIA-agent Bryan Mills (Liam Neeson) in. Hij wordt vals beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw. Met de politie en de FBI op zijn hielen gaat hij op zoek naar de echte moordenaar.

Voormalig CIA-agent Bryan Mills (Liam Neeson) is al een tijdje gescheiden, maar hij heeft een goede band met zijn ex.

Taken 3

Op een dag staat Lenore (Famke Janssen) zelfs bij hem op de stoep om hem te vertellen over haar huwelijksproblemen. Haar man is daar niet van gediend: hij waarschuwt Bryan dat hij vooral uit haar buurt moet blijven.

De volgende dag vindt Bryan de dode Lenore in zijn eigen appartement. Voor de lokale politie is een en een twee. Ofwel: ze zijn er zeker van dat Bryan de dader is.

Wie de eerste twee Taken-films heeft gezien, weet dat Bryan niet voor één gat te vangen. Ook in Taken 3 maakt hij weer volop gebruik van zijn CIA-skills.

Eerst om uit de gevangenis te ontsnappen, daarna om de echte moordenaar op te sporen en zijn naam te zuiveren.

Liam Neeson

Taken 3 is het derde en laatste deel van de Taken-trilogie. Liam Neeson zou gezegd hebben dat hij alleen terug zou keren als er in dat deel niemand ontvoerd zou worden.

De titel van de film slaat dus eigenlijk niet echt ergens op, maar dat mag de pret niet drukken. Dat vond het bioscooppubliek ook: de film bracht ruim 325 miljoen dollar op.

Meer over