The Blues Brothers

The Blues Brothers: een klassieker op film- én muziekgebied

NET 5 - vrijdag 22 april om 00:15

© Canal+ Family
Dan Aykroyd en John Belushi vormden een van de grootste komische duo’s van de jaren 70: The Blues Brothers. Ze kregen hierbij hulp van James Brown en Aretha Franklin. Het resultaat is een klassieker op film- én muziekgebied.

Jake Blues (John Belushi) heeft een tijd in de cel gezeten, maar nu komt hij vrij. Zijn broer Elwood (Dan Aykroyd) staat hem bij de gevangenispoort op te wachten.

The Blues Brothers

De gebroeders Blues stappen in Elwoods auto en rijden naar Chicago, de stad waar ze zijn opgegroeid. Daar ontdekken ze dat het weeshuis waar ze vroeger woonden moet sluiten. Tenzij iemand binnen elf dagen genoeg geld bij elkaar verzamelt om de schulden af te betalen.

The Blues Brothers zouden The Blues Brothers niet zijn als ze geen oplossing voor dat probleem zouden vinden. Ze brengen hun oude band weer bij elkaar om met optredens de benodigde poen bij elkaar te verdienen.

Grote namen

Naast Saturday Night Live-sterren Belushi en Aykroyd bestaat de cast van The Blues Brothers voor een groot deel uit bekende muzikanten. De film barst uit elkaar van de soul-, jazz- en blueshelden. En ze zingen en spelen allemaal een mopje mee.

Zo zingt Ray Charles het nummer Shake Your Tail Feather, vertolkt Aretha Franklin haar hit Think en waagt zij zich samen met James Brown en John Lee Hooker aan een swingende versie van Elvis Presley’s Jail House Rock.

En dan hebben we het muzikale hoogtepunt van de film nog niet eens gehad: het legendarische Everybody Needs Somebody To Love, gezongen door de broertjes Blues zelf.

Meer over