The Green Mile

Tom Hanks en de grote vriendelijke reus in The Green Mile

Eén - zaterdag 2 oktober om 20:52

The Green Mile vertelt het verhaal van John Coffey. Hij is veroordeeld voor de moord op twee meisjes en komt terecht in een gevangenis in Louisiana. Hier verandert hij de levens van de bewakers op meerdere manieren.

Net als bij The Shawshank Redemption kiest regisseur Frank Darabont bij zijn tweede film een boek van Stephen King als basis.

The Green Mile

Beide zijn gevangenisverhalen, met in The Green Mile als extra element het bovennatuurlijke. Darabont neemt uitgebreid de tijd om de karakters te introduceren.

In het bejaardentehuis vertelt Paul Edgecomb (Tom Hanks) over 1935, toen hij hoofdcipier was in een gevangenis voor terdoodveroordeelden.

Paul leidt zijn afdeling met respect en geduld voor de gevangenen. Bijna te idyllisch voor mensen die vastzitten voor de gruwelijkste daden.

Met de komst van een nieuwe gevangene verandert de sfeer. De reusachtige zwarte John Coffey (Michael Clarke Duncan) is zachtaardig en bang in het donker.

Edgecomb gelooft niet dat hij twee meisjes verkracht en vermoord kan hebben. De chemie tussen Hanks en Duncan maakt deze film tot een aangrijpend en meeslepend drama.

Tom Hanks

Na The Shawshank Redemption had Tom Hanks wat goed te maken bij regisseur Frank Darabont. Daarom speelt hij de hoofdrol in The Green Mile.

Dat zou hij in Shawshank eigenlijk ook al doen. Uiteindelijk moest hij toch bedanken voor de rol: Hanks had het te druk met de opnamen van Forrest Gump.

Op de set liet Hanks zich van zijn beste kant zien. Iedere vrijdagavond trakteerde hij de hele crew op een etentje.

Meer over