The Italian Job

In The Italian Job kraakt Mark Wahlberg kluizen in een mini

RTL 7 - zondag 10 oktober om 20:00

© http://info.sky.de/
Een perfect uitgevoerde kraak loopt in de soep als een van de misdadigers er met de buit vandoor gaat. Zijn handlangers zinnen op wraak. De crossende Mini Coopers zijn in The Italian Job de blikvangers.

Bankovervaller Charlie (Mark Wahlberg) en zijn makkers maken 35 miljoen dollar aan goud buit bij een tot in de puntjes uitgedachte kraak. Een rijke toekomst lijkt hen toe te lachen, maar dan gaat een van de handlangers er in z'n eentje met het goud vandoor. O, en hij vermoordt bendeleider John (Donald Sutherland).

The Italian Job

Charlie zint op wraak, maar dat blijkt minder eenvoudig dan gedacht. Steeds als hij denkt dat hij in de buurt is, is meesterdief Steve (Edward Norton) hem net een stapje voor.

Omdat hij het in zijn eentje niet voor elkaar gebokst krijgt, schakelt Charlie dan maar hulp in. Johns dochter Stella (Charlize Theron) wil niet alleen haar vader wreken, ze kan ook kluizen kraken als de beste.

Met haar hulp en de expertise van hacker Lyle (Seth Green), bommenknutselaar Left Ear (Yasiin Bey) en chauffeur Rob (Jason Statham) moet Charlie toch een heel eind komen. Weet zij het gestolen fortuin terug te veroveren?

Mini's

The Italian Job is een remake van de gelijknamige Britse film uit 1969. Van het oude verhaal is op de namen van de personages na weinig overgebleven. Wel zijn de crossende Mini Coopers, net als in het origineel, de absolute blikvangers in de film.

Tijdens de opnames joegen regisseur F. Gary Gray en zijn crew er 32 Mini's doorheen. Ze moesten wel nog flink aan de autootjes sleutelen om de spectaculaire achtervolgingsscènes mogelijk te maken. Het resultaat mag er zijn: de Mini's stelen de show.

Meer over