The Nice Guys

Russell Crowe is niet aardig

SBS 9 - dinsdag 26 oktober om 23:10

© Independent Films
Twee niet al te subtiele privédetectives onderzoeken dezelfde zaak. Dan kunnen ze eigenlijk net zo goed samenwerken, toch?

Zo aardig zijn ze niet, de hoofdpersonen in The Nice Guys. Privédetectives Holland March (Ryan Gosling) en Jackson Healy (Russell Crowe) zijn niet bepaald het toonbeeld van vriendelijkheid.

The Nice Guys

Ze gaan (bruut) geweld bijvoorbeeld niet uit de weg, en samenwerken kunnen ze ook al niet. Toch moet dat in deze misdaadkomedie gebeuren.

De twee leren elkaar kennen omdat ze allebei dezelfde zaak onderzoeken: de verdwijning van pornoactrice Misty Mountains. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar al snel blijkt er een gigantisch – en behoorlijk ingewikkeld – complot achter te schuilen.

The Nice Guys ademt in alles het foutste dat de jaren 70 te bieden hebben. Kleding, muziek, decors, haardracht; alles klopt.

Samen met de puike chemie tussen hoofdrolspelers Crowe en Gosling zorgt dat voor een vermakelijke buddycomedy.

Russell Crowe

In een interview met radiopresentator Howard Stern vertelde Russell Crowe dat er twee films zijn waar hij nog wel eens een vervolg op zou willen maken: L.A. Confidential en The Nice Guys.

Bij die twee films had hij zo’n plezier in het spelen van zijn personage dat hij het niet erg zou vinden de rol nog eens te spelen.

Meer over