The Spiderwick Chronicles

Het bijzondere huis van oom Arthur

Spike - maandag 4 oktober om 20:30

Een gezinnetje verhuist naar een oud huis in the middle of nowhere. Daar beleven ze wonderlijke avonturen.

Allenstaande moeder Helen (Mary-Louise Parker) verhuist met haar gezinnetje naar een oud verlaten landhuis. Het is het huis dat ze van haar oom Arthur Spiderwick heeft geërfd.

The Spiderwick Chronicles

Tweelingbroers Jared en Simon (een dubbelrol van Freddie Highmore) en hun zus Mallory (Sarah Bolger) gaan meteen op onderzoek uit in het oude, vervallen huis.

Jared doet op zolder een bijzondere ontdekking: hij vindt een aantekeningenboek van zijn oudoom. In dat boek staat te lezen dat Arthur een fantastische wereld vol vreemde wezens heeft ontdekt.

Dat moeten de kleine Grace-jes natuurlijk tot op de bodem uit gaan zoeken. Ze gaan op zoek naar de wereld die hun oudoom heeft beschreven.

Daarbij beleeft het drietal fantastische avonturen. The Spiderwick Chronicles is een verfilming van de gelijknamige kinderboekenserie van Tony DiTerlizzi en Holly Black.

Freddie Highmore

De jonge Freddie Higmore levert met zijn dubbelrol een knappe prestatie in The Spiderwick Chronicles. Het is niet de eerste keer dat hij in een grote film speelt.

Eerder had Highmore al de hoofdrol in Charlie and the Chocolate Factory en Finding Neverland.

Nu hij volwassen is, speelt Highmore vooral in series. Zo had hij de hoofdrol in de op Hitchcockklassieker Psycho gebaseerde tv-serie Bates Motel. Ook is hij te zien in The good doctor.

Meer over