Aquaman

Jason Momoa gaat als Aquaman kopje onder

Veronica - donderdag 14 oktober om 20:30

© ftp://ftp.nova.cz/
Een man ontdekt dat hij afstamt van de koningin van Atlantis. En dat zijn kwaadaardige halfbroer zijn troon heeft ingenomen.

Arthur Curry (Jason Momoa) heeft zich altijd anders gevoeld dan andere mensen. Hij wil het liefst alleen gelaten worden.

Aquaman

Als hij volwassen is, ontdekt Arthur waar dat gevoel vandaan komt: zijn afkomst. Zijn vader was een doodgewone vuurtorenwachter.

Zijn moeder, die hij nauwelijks gekend heeft, was een Atlantiër. En niet zomaar een: Atlanna (Nicole Kidman) was de koningin van Atlantis. 

Ze vluchtte destijds naar het vasteland omdat ze wilde ontkomen aan een gearrangeerd huwelijk. Als Arthur nog maar een klein dreumesje is, komen de Atlantiërs haar halen.

Nu hij weet waar hij vandaan komt, moet hij in Aquaman iets met de kennis doen. Zeker als hij hoort dat zijn kwaadaardige halfbroer Orm (Patrick Wilson) vanuit de diepzee een verwoestende aanval op de landbewoners voorbereidt.

Amber Heard

Maar Arthur kan Orm niet in zijn eentje stoppen. Hij heeft hulp nodig.

Niet alleen van Atlantiërs die hem goed gezind zijn, een wapen zou ook wel handig zijn. Gelukkig voorziet Aquaman in allebei.

Het wapen komt in de vorm van de verloren drietand van Atlantis. De Atlantiërs zijn de wijze Vulko (Wilem Dafoe) en prinses Mera (Amber Heard).

Jason Momoa

Jason Momoa houdt wel van een lolletje. Tijdens de opnames van Aquaman haalde hij dan ook voortdurend grappen uit met zijn tegenspelers.

Op een iemand na. Momoa liet het wel na om Nicole Kidman in de maling te nemen.

Meer over