The Conjuring

The Conjuring is griezelen met Patrick Wilson

Veronica - zaterdag 9 oktober om 20:00

© http://www.warnerbros.de/agb.html
Schrikmomenten troef in The Conjuring. Een gezin verhuist naar een vervallen landhuis en daar is een krachtige demon niet blij mee.

Roger en Carolyn Perron verhuizen met hun vijf dochters naar een oud huis in Rhode Island. Daar gebeuren al snel vreemde dingen. 

The Conjuring

De hond wil niet naar binnen, alle klokken staan stil, het is er ijskoud, deuren gaan plotseling open. Afijn, van die typische hier-is-iets-niet-in-de-haakdingen die je in elke horrorfilm ziet.

Maar The Conjuring is een positieve uitschieter wat dat betreft. De vrouw des huizes neemt namelijk contact op met de bekende paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga).

Dan wordt het pas echt leuk, eh, spannend. IJzingwekkend zelfs.

Lorraine en Ed ontdekken dat er een demon in de woning van de Perrons huist. Die is niet van plan om zich zonder slag of stoot te laten verwijderen.

Annabelle

De paranormaal onderzoekers spelen een grote rol in The Conjuring. Lorraine en Ed Warren hebben ook echt bestaan.

Vanaf de jaren 50 hebben ze met hun New England Society for Psychic Research duizenden spookverhalen en paranormale gebeurtenissen onderzocht. Lorraine Warren overleed in april 2019, haar man Ed ging haar in 2006 voor.

Toch kun je moeilijk zeggen dat The Conjuring is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (of je moet in demonen geloven). De film is wel geïnspireerd op verhalen van en over de Warrens. 

Let trouwens ook op de pop Annabelle, die een belangrijke rol in het verhaal van Ed en Lorraine heeft. Deze pop kreeg eigen films.

In 2014 verscheen Annabelle. In 2017 volgde Annabelle: Creation, en Annabelle Comes Home ging eind juni 2019 in première.

Meer over