The Day After Tomorrow

Jake Gyllenhaal bedolven onder sneeuw en ijs

Veronica - zondag 12 december om 20:00

De laatste jaren is er veel te doen over de gevolgen van het broeikaseffect. In The Day After Tomorrow zie je de enorme gevolgen die de opwarming van de aarde voor Amerika heeft.

Regisseur Roland Emmerich stort zich in The Day After Tomorrow vol op de klimaatverandering. Hij dompelt de Verenigde Staten onder in het natuurgeweld. Hagelstenen ter grootte van personenauto’s, enorme tornado’s en een nieuwe ijstijd; niets blijft de Amerikanen bespaard.

Jake Gyllenhaal

Wetenschapper Jack Hall (Dennis Quaid) waarschuwt in The Day After Tomorrow al jaren voor de opwarming van de aarde. De gevolgen van het broeikaseffect zijn volgens hem desastreus.

Toch jammer dat er niemand naar hem luistert. Zeker omdat hij uiteindelijk gewoon gelijk krijgt.

En hoe! New York krijgt zelfs te maken met een ware ijstijd.

De hele stad raakt bedolven onder een wolkenkrabberdik pak sneeuw. Dat is geen reden voor Jack om triomfantelijk te gaan lopen doen.

Integendeel: zijn zoon Sam (Jake Gyllenhaal) zit vast in The Big Apple. Tijd dus om een reddingsoperatie op touw te zetten.

The Day After Tomorrow

In tegenstelling tot veel personages in de film is regisseur Roland Emmerich wél begaan met het milieu. Hij betaalde 200.000 dollar uit eigen zak om de productie van de film klimaatneutraal te houden.

Met dat geld kon Emmerich de CO2-uitstoot van de film compenseren door bomen te planten en te investeren in groene energie. Dankzij Emmerich is The Day After Tomorrow de eerste klimaatneutrale Hollywoodproductie.

Meer over