UEFA Champions League: Real Madrid CF - Manchester City

Finalewaardig duel in achtste finale

Twee favorieten voor de eindoverwinning komen elkaar al tegen in de achtste finale. Recordkampioen Real Madrid won de Champions League/Europacup I al dertien keer, Manchester City wil niets liever dan de beker voor de eerste keer pakken. Nu treffen ze elkaar.

De cijfers spreken tegen de Engelse ploeg: in vier Champions League-duels won City niet van Real Madrid. Maar de Spanjaarden overtuigden niet altijd, in seizoen 2015/2016 schakelde City zichzelf uit met een eigen doelpunt in Madrid. Als City, hopelijk met Kevin De Bruyne, dit keer de schade in Bernabéu beperkt weet te houden, kan het over drie weken toeslaan in het eigen Etihad Stadium.

El Clásico

De hoop werd uitgesproken dat Eden Hazard ook in actie kon komen voor De Koninklijke. De Belg maakte onlangs ook zijn rentree in het maagdelijk wit van Real Madrid, maar daarbij liep hij een enkelblessure op. Dat kost hem sowieso de ontmoeting met Manchester City en de clash met FC Barcelona, komende zaterdag. In 'El Clasico' staat de koppositie van de Spaanse competitie op het spel.

Meer over: